Постинг
18.11.2011 14:36 -
Бенто - очарованието и красотата в японската традиционна кухня
Ритуалът за хранене и начинът на приготвяне и сервиране на ястията са много важни за японската култура. Първо нахрани душата с очите си, а после нахрани и тялото.Очарованието и красотата са част от японската традиционна кухня, която акцентира и върху значението и важността на всеки един изходен продукт, който носи в себе си характерно послание за всеки сезон. Кухнята им е изискана, но проста включваща пресни плодове, ориз, прясна риба и месо. В Япония приготвянето и сервирането на храната са приети за изкуство, съществуват различни школи и майстори, които възпитават свои последователи в тайните на приготвяне на хубавата храна. Те мислят задълбочено и така са постигнали перфектната комбинация на готвене, изкуство и философия, които са неделими.
Според проучване японците са с нисък процент на затлъстяване и с най-дълга средна ..........
http://iveinrecipes.blogspot.com/search/label/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8
Според проучване японците са с нисък процент на затлъстяване и с най-дълга средна ..........
http://iveinrecipes.blogspot.com/search/label/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8
Вълнообразно